5 Pinterestaccounts waar je iets van kunt leren

No Comments

“Pinterest is one part social, one part search, and two parts inspiration, making it a completely unique platform” (Tailwind). Kortom: een social medium, zoekmachine en een platform waar ontzettend veel te ontdekken én te leren valt. Bijvoorbeeld van de bedrijven en organisaties in dit artikel.

1. Visuele consistentie van Zilverblauw

De quote hierboven is niet alleen van toepassing op een persoon. Het verhaal vertellen van jouw bedrijf, merk, product of dienst en een beleving met visuele content creëren, dat kan bij uitstek via Pinterest. Dat is visual storytelling. Het is hierbij belangrijk dat je consistent bent zodat je doelgroep je overal herkent en ‘thuiskomt’. Bedenk dan ook bij iedere pin die je plaatst (van een ander of van jezelf): past deze bij de identiteit van mijn merk en bij het verhaal dat ik wil vertellen? Een mooi voorbeeld van visuele consistentie is ‘de mix’ vanZilverblauw. Anki Wijnen blogt, fotografeert, ontwerpt en is auteur van ‘Shoot! Fotograferen met je hart’. Pinterest, Instagram, Facebook, website en haar boek: het is één geheel. Herkenbaar, vertrouwenwekkend en imagoversterkend.

Zilverblauw: eenheid in look & feel. Dus ook op Pinterest. Visual storytelling in optima forma.

2. Tips voor thuiskoks van Allerhande

De zogenaamde promoted pins, waarmee je je content tegen betaling beter zichtbaar kunt maken, en de pins met een koopknop (buyable pins) zijn vooralsnog alleen beschikbaar in de VS (en deels in Canada). Toch kun je je bedrijf in de kijker spelen en sneller in de zoekresultaten van Pinterest omhoog komen als je een bedrijfsaccount aanmaakt en gebruikmaakt van uitgebreide pins (rich pins). Dit zijn pins waar extra informatie bij wordt getoond. Er zijn momenteel zes soorten: locatiepins, app-pins, productpins, artikelpins, filmpins en receptpins. Zit je met je bedrijf in de culinaire hoek of blog je over gerechten om van te watertanden? Dan zijn de receptpins interessant. Ze bevatten bijvoorbeeld ingrediënten, kooktijden en serveertips. Allerhande van Albert Heijn geeft op deze wijze al tips aan thuiskoks.

Pins van Allerhande die thuiskoks helpen gerechten van de website klaar te maken.

3. Samen lezen, samen pinnen: bibliotheek Langedijk

Als je het hebt over verhalen, dan kom je al snel uit bij boeken en natuurlijk bij de bieb. Bijvoorbeeld bij bibliotheek Langedijk met ruim 17.000 volgers op Pinterest. Ook zo’n mooie volgersschare opbouwen kost tijd: je moet hiervoor de interactie aangaan met je doelgroep: door te liken, te repinnen, te reageren, te volgen, pins door te sturen of samen te pinnen op een groepsbord. En zeker de laatste optie is bijzonder ‘pinteressant’. Op een groepsbord pin je samen met anderen. Omdat een groepsbord niet alleen te zien is op je eigen account maar ook op dat van de andere deelnemers, ben je beter zichtbaar. En dat kan weer leiden tot meer volgers.

Ook bespaart het je tijd en energie omdat anderen deels de inhoud van jouw borden verzorgen. Natuurlijk kun je ook vragen of jij als organisatie mag bijdragen aan een kwalitatief en inhoudelijk relevant groepsbord van een andere pinner. Op het groepsbord ‘Mooie boeken! Great Books!’ van Bibliotheek Langedijk pinnen maar liefst 2.693 pinners mee! Een groepsbord herken je aan de twee ‘poppetjes’ naast de titel van het bord.

Bibliotheek Langedijk pint samen met anderen op groepsborden. Co-creatie en goed voor je zichtbaarheid.

To be inspired is great, to inspire is incredible – (bron onbekend)

4. PostNL heeft iets voor je: Do-it-Yourself tips

Kijk naar je Pinterestaccount alsof je een winkel, museum of tentoonstelling bezoekt. Het draait allemaal om de behoeften van je publiek. Ze wil geïnspireerd worden. Verkoop daarom op Pinterest niet alleen ‘plat’ je merk, product of dienst. Voeg borden toe die op indirecte wijze vertellen waar je bedrijf voor staat. Denk bijvoorbeeld aan een bord met infographics, inspirerende quotes, testimonials en deel handige DIY (Do-it-Yourself) tips. Doe-het-zelf is een hele grote categorie op Pinterest. PostNL is een van de bedrijven op Pinterest die hier handig op inspeelt. Een ode aan het handgeschreven en zelfgemaakte kaartje.

PostNL geeft doe-het-zelftips op Pinterest. Pinspiratie!

Pinterest heeft deze week ook een nieuwe functie uitgerold: speciale DIY-pins. Nog meer creatieve pinspiratie!

5. Kidsdinge.com: pinnen met een onderbuikgevoel

Een webwinkel die aanvoelt als je leukste kinderfeestje en vrolijke Pinterestborden die stante pede een glimlach op je gezicht toveren. Welkom op Kidsdinge.com – origineel speelgoed en kinderkamermoois. Inmiddels vallen de cadeautjes van eigenaresse Inge wereldwijd op de deurmat.   En dat is mede door Pinterest gekomen. Daar deelt Inge sinds 2012 haar inspiratie en met succes. Al lange tijd is Kidsdinge het populairste Pinterestbord van België, met bijna 2,7 miljoen volgers. Haar belangrijkste tip en succesfactor:

Selectief zijn en dichtbij jezelf én de identiteit van je bedrijf blijven. Ik kan echt zeggen dat ik pin met een onderbuikgevoel. Alleen wat ik echt heel mooi én inspirerend vind, komt op mijn moodboards. Twijfel ik maar enigszins, dan (re)pin ik het beeld niet.

Kidsdinge.com: alleen de echte ‘sterren’ krijgen het Kidsdinge approved-label en schitteren in de online etalage.

Bron: http://www.frankwatching.com/archive/2016/03/31/5-pinterestaccounts-waar-je-iets-van-kunt-leren/

Winter Webcare is een full service internetbureau dat zich heeft gespecialiseerd in het beter vindbaar maken van bedrijven.

Gratis website analyse?

Bent u geïnteresseerd in in Gratis website analyse? Vul hieronder uw gegevens in en wij beoordelen uw website.

There is no form with title: "SEOWP: MailChimp Subscribe Form – Vertical". Select a new form title if you rename it.

Meer artikelen

Alle artikelen