Whatsappen vanaf je PC? Lees hier hoe je Whatsapp moet instellen!

No Comments

Veel mensen zijn er naar op zoek. Whatsappen vanaf je pc. Vind hier een uitgebreide beschrijving hoe je kunt Whatsappen vanaf je PC. 

Whatsapp op de PC

WhatsApp kan sinds woensdagavond ook op de pc worden gebruikt. De chat-dienst heeft een functie uitgerold waarmee je de dienst in de Chrome-browser kunt gebruiken. Dat werkt op een aparte, ontraditionele manier die je heel even moet uitvinden. We leggen je in dit artikel precies uit hoe je WhatsApp op de pc moet gebruiken.

Start Google Chrome op en surf naar http://web.whatsapp.com. Je ziet daar een pagina staan met een grote soort streepjescode. Dit is een QR-code, een code die je kunt scannen met je telefoon om zo meer informatie te krijgen of een bepaalde actie uit te voeren. Deze code moet je scannen om WhatsApp in Chrome te kunnen gebruiken.

WhatsApp

Als je de nieuwste versie van WhatsApp hebt gedownload, start je die op. Het eerste dat je ziet, is dat de app wat veranderd is; zo zijn de icoontjes met foto’s van je contactpersonen ineens rond.

Klik rechtsboven op de drie blokjes onder elkaar om in je menu te komen, of, als je telefoon dat ondersteunt, druk dan op de menu-toets. Je krijgt dan een menu te zien met extra opties. Eén van die opties is ‘WhatsApp Web’. Tik die aan.

Je ziet nu het beeld van de camera van je telefoon, met een vierkant in het midden. Ga nu naar de QR-code uit stap 1 (op web.whatsapp.com) en hou dat vierkant over de code heen. Je scant nu de code.

Et voila! In Chrome zie je nu een pagina waarin je links al je contacten ziet staan. Zoals je ziet kun je nu makkelijk berichten versturen naar je personen. Zo simpel is het!

Hoe werkt het?

WhatsApp op je pc werkt een beetje anders dan wanneer je een dienst als Facebook Messenger gebruikt. Je moet namelijk een verbinding hebben met je telefoon. Zodra je telefoon het internet verliest, raak je ook je verbinding met de browser kwijt. Dat houdt ook in dat je gewoon 3G-data verstookt door WhatsApp op de pc te gebruiken – let daarmee op als je een kleine databundel hebt, of zet je wifi aan.

Dat komt omdat WhatsApp zelf geen berichten opslaat op de server, maar die direct verwijderd van de server zodra ze zijn afgeleverd. Ze bestaan dan alleen op jouw telefoon en die van de ontvanger.

Mede om die reden is het nu ook niet mogelijk de dienst op iOS te gebruiken. Volgens WhatsApp-baas Jan Koum komt dat door ‘de beperkingen van dat platform’. Het is niet duidelijk of WhatsApp voor de desktop straks voor iPhones te gebruiken is.

Mocht WhatsApp voor jou niet in de browser werken, dan moet je even geduld hebben. De dienst wordt langzaam uitgerold onder gebruikers, waardoor het voor kan komen dat het nog niet voor jou werkt. Probeer het dan morgen nog eens een keer!

Bron: http://www.computeridee.nl/workshop/zo-gebruik-je-whatsapp-op-je-pc/

Winter Webcare is een full service internetbureau dat zich heeft gespecialiseerd in het beter vindbaar maken van bedrijven.

Gratis website analyse?

Bent u geïnteresseerd in in Gratis website analyse? Vul hieronder uw gegevens in en wij beoordelen uw website.

There is no form with title: "SEOWP: MailChimp Subscribe Form – Vertical". Select a new form title if you rename it.

Meer artikelen

Alle artikelen